Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΖΑΜΑΪΚΑΣ



2η συνέχεια

Για το προλογικό σημείωμα βλέπε το πρώτο μέρος του μυθιστορήματος.





















Ακολουθεί η τρίτη συνέχεια

2 σχόλια:

  1. Καλή η συνέχεια (μου φάνηκε λίγη), τα καράβια των πειρατών ήταν τρικάταρτα; όπως η ζωγραφιά της σελ.29; Η ανατροπή με την εμφάνιση της λαίδης Γκάσκετ με έβαλε σε απορία γιατί αν υποθέσει κανείς ότι ο Κάρλος Λεζάμα προείπε στον κυβερνήτη Στορξ ό,τι θα τον κρεμούσε κάποια στιγμή από το κατάρτι του δικού του «πειρατικού», περίμενα κάτι άλλο... εντωμεταξύ η μις «γκοστ» άφαντη, όνομα και πράμα, θα μου πεις.
    Καλά του τα ψαλλε, του Στορξ εννοώ, η λαίδη Γκάσκετ ...
    Είδες Γιώργαρε πόσα πολλά ξέρουν οι παραμυθάδες και σ’ αυτη την περίπτωση ο συγγραφέας έκανε διάνα, πιάνοντας τον κυβερνήτη αδιάβαστο... κάτι μας λεει αυτό, γιατί κάπως έτσι αδιάβαστοι κυβερνήτες οδηγούν λαούς στην κρεμάλα που στις μέρες μας λέγεται «μνημόνιο» και οσονούπω «μνημόσυνο» γι αυτά που είχαμε, που κατακτήσαμε με ήθος και μόχθο οι πιο πολλοί. Βλέπεις τα λαμόγια που έφαγαν και τρώνε ανα τον κόσμο έχουν ακόμα το πάνω χέρι.... μέχρι πότε άραγε;

    Τέλος, ομορφιά είναι το γέλιο, είναι η αγάπη, είναι η φιλία, ο έρωτας, το αδέλφωμα, η κουβέντα, η αγνή σκέψη, και κείνα που ποτέ δεν θα μπορεί κανείς να κλέψει είναι: η αιωνιότητα της φαντασίας, της γραφής, της μουσικής., με λίγα λόγια το ΠΑΡΑΜΥΘΙ!

    Περιμένω τη συνέχεια.

    ΥΓ. διαβασα το κείμενό σου για τη Λιμνούπολη της οικογένειας Ντακ. μου έκανε εντύπωση, δεν έτυχε να διαβάσω κάτι τέτοιο μέχρι τώρα και δεν γνώριζα τίποτα απ’ όλα αυτά... Σου ξανάπα ότι είμασταν φανατικοί αναγνώστες (παιδιά και γονείς) του Ντόναλντ Ντακ και του σογιού του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί να ήταν μικρότερη η συνέχεια. Μπορεί και να την πήγες μονορρούφι, το γεγονός είναι ότι κάθε συνέχεια έχει δυο κεφάλαια.
    Η πειρατόφατσα ήταν σίγουρη ότι δεν θα τέλειωνε στην κρεμάλα, επειδή του το είχε προφητέψει μια βουντίστρια (γιούφτισσα της Καραϊβικής που κάνει βουντού). Του είχε πει ότι δεν θα πάει από κρεμάλα όπως ο Κεμάλ το "νικημένο" του Αλλάχ "ξεφτέρι", αλλά σαν συνταξιούχος του ελληνικού ΙΚΑ.
    Τα πειρατικά καράβια στην Καραϊβική ήταν συνήθως τρικάταρτα, γιατί τις πιο πολλές φορές προέρχονταν από κούρσος εγγλέζικων, φραντσέζικων και σπανιόλικων πολεμικών ή από λύτρα. Δεν θα σε μπερδέψω με τις ονομασίες των τύπων των σκαφών μιας και έχεις δηλώσει άγνοια ναυτικο-πειρατικών όρων. Πάντως υπήρχν κα μικρομεσαίοι πειρατές με μικρότερα καράβια, που τα εγκατέλειπαν μόλις κατάφερναν να κυριεύσουν ή να κλέψουν κάποιο μεγαλύτερο.
    Για τα ιστορικο-γεωγραφικά της Λιμνούπολης παρακαλώ απευθυνθείτε στο αρμόδιο blog. Εμείς εδώ, είμαστε σοβαροί. Ασχολούμαστε μόνο με τη λογετεχνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή