Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μικρός Ρέιντζερ σε ενέδρα θανάτου



Ο Μικρός Ρέιντζερ (Ραίντζερ, αναφέρεται στο ανάγνωσμα) είναι ήρωας μυθοπλασίας, δημιούργημα του συγγραφέα της παιδικής λαϊκής λογοτεχνίας Γιώργου Μαρμαρίδη. Πιθανώς προέρχεται από ξένο πρότυπο (μάλλον ιταλικής προέλευσης). Δημοσιεύτηκαν μόνον πέντε περιπέτειές του και όλες στο περιοδικό "Λάσσο" το 1963. Οι παρακάτω σκαναρισμένες σελίδες από την αυθεντική έκδοση του περιοδικού "Λάσσο" (τεύχος 4) είναι κατά κάποιο τρόπο η γνωριμία του Μικρού Ρέιντζερ με τους αναγνώστες του περιοδικού, αφού εξιστορείται η αρχή της δράσης του.
Ολοκληρωμένη παρουσίαση του περιοδικού "Λάσσο" υπάρχει στο blog "Δεινοθήσαυρος" (κάντε κλικ στη διεύθυνση) http://dinothesaurus.blogspot.com/
στο θέμα με τίτλο: "Μονομαχία στο... Ελ Λάσσο" (ετικέτα: Παιδικά Λαϊκά περιοδικά)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Προκειμένου να εμφανιστούν οι παρακάτω σελίδες σε αναγνώσιμο μέγεθος (στο 100% του σκαναρίσματος ) τοποθετείτε τον σένσορα πάνω στην εικόνα της σελίδας και κάνετε δεξί κλικ στο ποντίκι. Κατόπιν από την εντολή "Άνοιγμα σύνδεσης" στη νέα σελίδα που θα ανοιχτεί, αριστερο κλικ πάνω στην εικόνα για να μεγεθυνθεί σε αναγνώσιμο μέγεθος. Μετά την ανάγνωση της σελίδας επιστροφή στην αρχική σελίδα.


















3 σχόλια:

  1. Είσαι αχτύπητος ρε Γιώργο! Ανεκτίμητη η προσφορά σου.

    Αν μου επιτρέπεις, θεωρώ πάντως ένα σαιτ δυνατό με όλα αυτά μαζί παρά πολλά μικρότερα σαιτ που θα διαβάζονται από λίγους. Δική μου γνώμη βέβαια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διάβασα και τις δυο ιστορίες του περιοδικού Λάσσο και σαφώς αυτή του Μαρμαρίδη υπερτερεί αυτής του Ρούτσου. Μάλιστα βρίσκω πολλά στοχεία που μετά χρησιμοποίησε στο Μικρό Καουμπού και μου άρεσαν ιδιαίτερα. Οπως ειπες κι εσύ στη ζούγκλα άπιαστος ο Ρούτσος και στο Γουέστ ο Μαρμαρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν θα αναρτήσω την εργογραφία του Μαρ-Μαρ θα μείνεις με ανοικτό το στόμα με το τι έχει ασχοληθεί ο άνθρωπος και έχει κάνει... παπάδες. Στο ταρζανειδές τα έκανε λίγο μπάχαλο, αλλά σαν ιστορία ρουφιέται. Όταν π.χ. ο Ρούτσος έβαζε τίγρεις και μαύρους πάνθηρες στην Αφρική, ο Μαρ-Μαρ έβαζε άπάτητες ζούγκλες στην Αργεντινή κλπ κλπ. Αναμείνατε στο ακουστικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή